Registracija

From Wiki FKKT

Jump to: navigation, search

Za vpisovanje novih podatkov, urejanje starih in ustvarjanje novih strani se morate najprej registrirati. Da se na wikiju, katerega logika je sicer odprtost in sodelovanje, ne bi nabirala neželena vsebina, brez prijave ni mogoče ne dodajanje niti spreminjanje prispevkov. Za vsebino, ki jo vpišete na wiki, ste sami odgovorni. Prispevki morajo biti strokovno in etično korektni. Žaljivo, sovražno, neresnično pisanje in nestrokovne vsebine niso dovoljene. Za vsako stran obstaja evidenca urejanja, pri čemer so shranjene vse spremembe, ki so bile kadar koli vpisane in jih lahko vsak preveri na zavihku 'history'.

Registracijo izvede administrator, ki mu po e-pošti pošljete potrebne podatke. Ti so:

  • ime in priimek
  • želeno uporabniško ime (če tega ne boste navedli, bo enako imenu in priimku)
  • e-naslov
  • za študente vpisna številka, študijska smer in letnik
  • za zaposlene katedra

Pri izbiri uporabniškega imena se zavedajte, da bo v zgodovini vsake strani, ki jo boste ustvarili ali sodelovali pri urejanju vsebine, vaše uporabniško ime izpisano. V znanosti je običajno, da avtorstvo ni anonimno, pač pa javno, zato domišljijska imena in vzdevki niso zaželeni (vseeno pa to ne pomeni, da na tem wikiju niso dovoljeni). Administrator lahko vedno ugotovi, kdo je avtor posameznega prispevka, saj hrani vse registracijske podatke. Možna je samo naknadna zamenjava gesla, ne pa uporabniškega imena.

Po e-pošti boste na naslov, ki ga boste navedli, dobili sporočilo o uporabniškem imenu in geslu (ki ga lahko ob prvi prijavi takoj zamenjate). Gesla ne boste dobili takoj, pač pa (med semestrom) v enem do dveh delovnih dneh. Geslo in uporabniško ime (ki pa ni tajno) omogočata neomejeno možnost objavljanja vsebin na wiki-straneh FKKT, zato je na geslo treba paziti, če sumite, da bi lahko prišlo do kakšnih zlorab pa takoj obvestite adminstratorja, da blokira uporabniški račun.

POZOR: Pri prijavi je pomembno pravilno pisanje velikih in malih črk. Wiki avtomatsko prvo črko upor. imena piše z veliko začetnico in tako ga je treba tudi vpisati ob prijavi.

Personal tools