MBT seminarji 2021

From Wiki FKKT

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
(New page: == MBT seminarji 2021 == Seminarji letos so organizirani tako, da vsak študent (praviloma v paru) obdela temo s področja cepiv proti virusu SARS-CoV-2 in o tem pripravi kratek poljudno...)
(MBT seminarji 2021)
Line 2: Line 2:
-
Seminarji letos so organizirani tako, da vsak študent (praviloma v paru) obdela temo s področja cepiv proti virusu SARS-CoV-2 in o tem pripravi kratek poljudno napisan povzetek. Ta del seminarjev bo predstavljen posebej.
+
Seminarji letos so organizirani tako, da vsak študent (praviloma v paru) obdela temo s področja cepiv proti virusu SARS-CoV-2 in o tem pripravi kratek poljudno napisan povzetek. Ta del seminarjev je predstavljen na [[protikovidna cepiva|ločeni strani]].
V drugem delu vsak študent predstavi nek raziskovalni dosežek s širšega področja molekularne biotehnologije. Seznam tem in predstavitev za študijsko leto 2020/21 je predstavljen tu.
V drugem delu vsak študent predstavi nek raziskovalni dosežek s širšega področja molekularne biotehnologije. Seznam tem in predstavitev za študijsko leto 2020/21 je predstavljen tu.

Revision as of 11:20, 8 March 2021

MBT seminarji 2021

Seminarji letos so organizirani tako, da vsak študent (praviloma v paru) obdela temo s področja cepiv proti virusu SARS-CoV-2 in o tem pripravi kratek poljudno napisan povzetek. Ta del seminarjev je predstavljen na ločeni strani. V drugem delu vsak študent predstavi nek raziskovalni dosežek s širšega področja molekularne biotehnologije. Seznam tem in predstavitev za študijsko leto 2020/21 je predstavljen tu.

Povzetke morate objaviti do torka do polnoči v tednu, ko imate seminar (v četrtek). Angleški naslov prevedite tudi v slovenščino - to bo naslov povzetka, ki ga objavite na posebni strani, tako kot so to naredili kolegi pred vami (oz. predlani).

Način vnosa:

The importance of Arabidopsis glutathione peroxidase 8 for protecting Arabidopsis plant and E. coli cells against oxidative stress (A. Gaber; GM Crops & Food 5(1), 2014; http://dx.doi.org/10.4161/gmcr.26979) Pomen glutation peroksidaze 8 iz repnjakovca za zaščito rastline Arabidopsis thaliana in bakterije Escherichia coli pred oksidativnim stresom. Janez Novak (28.2.)
(slovenski naslov povežite z novo stranjo, na kateri bo povzetek)Naslovi odobrenih člankov po temah: <--- seznam je v pripravi in bo objavljen do 12.3.

Farmacevtsko pomembni proteini
Mateja Žvipelj (11.3.)
Jernej Imperl (18.3.)
Nika Zaveršek (18.3.)

Cepiva
Paula Horvat
Neža Pavko

Personal tools