Termostabilizirana hondroitinaza ABC pospeši razrast aksonov in okrevanje po poškodbi hrbtenjače

From Wiki FKKT

(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search

A. Gaber (Talk | contribs)
(New page: Ena od glavnih preprek pri zdravljenju poškodb hrbtenjače je tvorba brazgotine na mestu poškodbe, ki preprečuje regeneracijo živčnega tkiva. Ta brazgotina je v glavnem sestavljena i...)
Next diff →

Revision as of 18:47, 25 November 2009

Ena od glavnih preprek pri zdravljenju poškodb hrbtenjače je tvorba brazgotine na mestu poškodbe, ki preprečuje regeneracijo živčnega tkiva. Ta brazgotina je v glavnem sestavljena iz hondroitin sulfat proteoglikanov (CSPGs) in reaktivnih astrocit. Znanstveniki Hyunjung Lee, Robert J. McKeon in Ravi V. Bellamkonda v svoji raziskavi proučujejo termostabilizacijo hondroitinaze ABC (chABC), ki s cepljenjem HSPG razgrajuje brazgotino, in prednosti uporabe termostabilizirane pred uporabo nestabilizirane chABC. Rezultati te raziskave so bili objavljeni 2. Novembra 2009 v pred izdaji revije Proceedins of National Academy of Sciences.Image:Www.ebi.ac.uk/thornton-srv/databases/pdbsum/1hn0/chainA.jpg

Termostabilizacija chABC prinaša nove možnosti pri zdravljenju poškodb hrbtenjače s chABC. Kombinacija lipidnih mikrotub z chABC/T s hidragelom odpravlja potrebo po več infuzijah chABC in omogoča zdravljenje z enkratno terapijo, prav tako pa omogoča globjo difuzijo encima. Ta sistem je mogoče uporabljati tudi v povezavi z drugimi terapijami npr. s terapijo z živčnim rastnim faktorjem NT-3.


NI ŠE DOKONČANO

Personal tools